לביבות שעועית מאש
לביבות ממאש מונבט - חלומיות!!! הן טעימות, פחות פוטוגניות אך עם טעם אלוהי וקצת מתפרקות ועדין כבר בא לי להכין אותן שוב!
מאש אפשר להכין גם ללא השרייה או הנבטה אך כשמבינים את היתרונות הבריאותיים מה זה כבר לדחוף אותן לכמה שעות לבריכת מים?
הן קטניות ממש ממש קלות להנבטה ודרך מעולה לגלות אם החנות שממנה אתם קונים מוכרת סחורה טרייה או כזו ששכבה במחסנים... ככל שזמן ההנבטה ארוך יותר כך זה מעיד על סחורה ישנה יותר.
אני ממליצה להשרות ואז לשמור בהקפאה שיהיה זמין עם שפע היתרונות כשנרצה להכין ואם בא לנו להתפרע ולפנק את הגוף שלנו אז היידה להנבטה, זה תהליך שקורה מעצמו, כן?
כל מה שצריך זה להשרות את המאש 24 שעות ואז לסנן מהנוזלים ולהשאיר במסננת מכוסה במגבת רטובה כדי שתהיה סביבה לחה וחשוכה והופ - לרוב תוך לילה אחד כבר יהיו ניצני הנבטה לתפארת, מדהים לצפות בקסם הבריאה שקורה ללא מאמץ כשיש סביבה מתאימה - ממש כמו תהליך ירידה במשקל, לא?
חפרתי מספיק??? חחחח זה עוד לפני שסיפרתי על הנחושת במאש והיתרון כמזון אנטי אייג'ינג אך חייבת לעצור את עצמי, בכל זאת מתכון ולא ספר...
אז מה צריך?
חצי קילו מאש - אני הכנתי מחצי קילו מאש שהונבט והכמות שיוצאת גדולה יותר בהתאם.
בצל
בטטה קטנה
2 זוקיני
תיבול: פפריקה מתוקה, חוויאג' למרק, כמון
3 כפות טחינה גולמית
צרור פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
חותכים ומכניסים הכל לסיר עם 2 כפות שמן זית ומתבלים (מלבד המלח שיתווסף רק בסיום ההכנה), אני קצצתי הכל לקוביות קטנות כדי שיתבשל מהר.
אפשר להתחיל לטגן לפי סדר את הבצל ואז להוסיף בטטה ולסיום את הזוקיני ואז המאש אך אלו לביבות ואפשר בהחלט לעשות הכל יחד - אגב זה יכול להיות תבשיל מטריף בפני עצמו וכשנשאר ממנו ורוצים לגוון להפוך ללביבות - מתכון מתגלגל (;
מכסים במים רותחים וכשהכל רך נוודא שלא נשארו נוזלים (מי שרוצה לזרז תהליכים יכול לסנן מנוזלים או לבשל עד שאין נוזלים), מוסיפים את המלח יחד עם הטחינה וטוחנים חלקית באמצעות מוט בלנדר. זה כיף שיש חלקים לא טחונים.
את הפטרוזיליה הטרייה אני קוצצת ומוסיפה בשלב זה,, לא חובה אך זה ממש טעים עם פטרוזיליה.
לאחר מכן באמצעות 2 כפות יוצרים לביבות על גבי נייר אפייה משומן מעט, משטחים את הלביבות עם גב הכף.
את הלביבות נשטח ונכניס לתנור (אני לא הוספתי שמן מעל, מיותר) על 170-180 מעלות ל 25 דקות, אחרי 25 דקות נהפוך בזהירות באמצעות לקקן ונאפשה עוד 10-15 דקות עד שמקבל גוון זהוב.
איך נתייחס?
כל המתכון כ 2460 קלוריות.
אני הכנתי חצי כמות והחצי השני נכנס לאחר הכנה ולפני אפייה למקפיא בשקית סליידר וכשארצה להכין לביבות מהירות אפשיר זאת במקרר יום לפני ואז אזניק לתנור לארוחה מהירה ושווה.
מחצי כמות יצאו לי 50 לביבות, כל לביבה כ 25 קלוריות לפי החישוב (הנבטה זה יצרון גם בכמות שיוצאת!) = 3 קציצות כמנת פחמימה או חלבון ופחמימה יחד.
אפשר להתייחס למתכון כפחמימה או כחלבון ופחמימה יחד ואז בארוחת צהריים של 3 מנות חלבון ומנת פחמימה = 12 קציצות!!! יחד עם סלט ארוחה חלום!!!!
מאמינה שעם עוד קצת טחינה הן יצאו יציבות יותר אך מיותר לדעתי ושווה את ההתפרקות, אחרי שהן מתקררות הן יציבות יותר.
אהבת? פנקי וספרי לנו, הכי נשמח לשמוע!!!
